Volg ons op facebook
Volg ons op Twitter
Volg ons op Linkedin

Huis gekocht?

Een huis kopen of verkopen is een belangrijke stap in iemands leven. Het Burgerlijk Wetboek geeft onder meer een aantal regels waaraan verkoper en koper zich dienen te houden.

Eén van die regels is bijvoorbeeld dat een aankoop van een woning, een appartement of een vakantiewoning door een particuliere koper schriftelijk moet worden vastgelegd.

Een mondelinge overeenkomst is niet geldig.

In deze schriftelijke (koop)overeenkomst staan ook de gegevens van verkoper en koper vermeld, welke woning het betreft, de koopprijs, de datum van levering en eventuele ontbindende voorwaarden.

Het is van belang om u bij deze belangrijke stap in uw leven te laten bijstaan door een juridisch deskundige. U weet dan waar u op moet letten en u krijgt tevens advies over eventuele bezwarende bepalingen (zoals erfdienstbaarheden en dergelijke) die aan het het huis verbonden zijn. Tevens wordt u geadviseerd over de mogelijke financieringsvormen, de gevolgen van de koop van een verhuurd huis en dergelijke.

Kortom: er zijn veel punten die van belang (kunnen) zijn, wij zijn u graag van dienst.

 

De (kandidaat)notarissen van Smeets & Schop Notarissen kunnen u voorlichten over de juridische en fiscale gevolgen van de door u voorgenomen aan- of verkoop en de mogelijkheden die u heeft om uw wensen in een koopovereenkomst vast te leggen.

 

Bekijk onze app

 

smeets

Belangrijk nieuws
Praktische tips
Actuele brochures
A-Z begrippenlijst
Handige checklists
Stel een vraag
Snel een offerte
Zakelijk en privé

Klik dan hier